Site Overlay

Wie zijn wij

De Aquamarijn

De Aquamarijn is een edelsteen. Het is een prachtige steen, al zie je dat waarschijnlijk niet meteen wanneer je een aquamarijn ergens in de natuur aantreft. De steen is vaak wat flets van kleur en meestal zitten er kleine onzuiverheden in. Maar kenners weten hoe ze de schoonheid van een aquamarijn zichtbaar moeten maken. Bij de juiste behandeling, waarbij vooral warmte een belangrijke rol speelt, wordt de aquamarijn heel bijzonder: een steen die het licht op neemt en terug geeft in prachtig, fonkelende blauwe kleuren. Het is dan ook een gewilde edelsteen. De onzuiverheden nemen de liefhebbers voor wat ze zijn. Ze worden verdoezeld door de kwaliteiten.

Aquamarijn Opvang richt zich op kinderen tussen de 4 en 13 jaar en begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om de opvang goed geregeld te hebben. Zeker voor ouders van kinderen die een diagnose of beperking hebben. De nieuwe locatie biedt de mogelijkheid voor Aquamarijn Opvang om 4 kleinschalige groepen van maximaal 10 kinderen op te vangen die extra zorg, aandacht en begeleiding nodig hebben. Daarnaast biedt de nieuwe plek ruimte voor 1 reguliere groep van maximaal 20 kinderen.

Op de nieuwe locatie zijn alle groepen voorzien van een eigen naam op basis van edelstenen. De namen van de groepen staan symbool voor onder andere groeirustpositiviteitzelfvertrouwen en ontwikkeling.

Opvangvormen

  • Buitenschoolse opvang: Opvang na schooltijd op alle dagen.
    De buitenschoolse opvang (BSO) is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Na schooltijd bieden we het kind verantwoorde vrije tijd. Op de lange dagen kan het kind op de BSO terecht om samen met andere kinderen een boterham te eten. Dit natuurlijk onder begeleiding van een pedagogisch medewerker en/of een vrijwilliger/stagiaire. Na schooltijd biedt de buitenschoolse opvang vooral ‘verantwoorde vrije tijd’. Kinderen mogen zelf weten hoe ze hun tijd invullen, maar er worden wel allerlei activiteiten voor ze georganiseerd. Ons plein is zo ontworpen dat kinderen worden uitgedaagd buiten te spelen en te bewegen.
  • Tevens is het mogelijk om flexibele opvang af te nemen. Dit kan door een voor af ingediend rooster of op afroep indien de bezetting dit toelaat.
  • Voorschoolse opvang: Opvang tussen 7.00 uur en 8.30 uur op locatie. De pedagogisch medewerkers zorgen er voor dat de kinderen naar school worden gebracht.
  • Vakantie opvang: Het vakantieprogramma is anders van karakter dan het programma in de schoolweken. De kinderen zijn langer samen en hebben op die dag geen andere bezigheden. Op de BSO werken we tijdens vakanties met verschillende  thema’s. De thema’s worden uitgewerkt aan de hand van de volgende onderwerpen: Spel- en sportvaardigheden, Beeldende vaardigheden, Muzikale vaardigheden, Taal- en dramavaardigheden, Audiovisuele activiteiten, Buitenspelen, Koken, Natuur 

Openingstijden

De BSO is op alle schooldagen en tijdens vakanties geopend. Ook opvang tijdens studiedagen is mogelijk mits hier voldoende vraag naar is. De BSO is op korte schooldagen geopend van 14:00 uur tot 18:00 uur en op de lange schooldagen van 12:00 uur tot 18:00 uur. De voorschoolse opvang vindt plaats tussen 7.00 en 8.30. Tijdens de vakanties zijn wij open van 7:30 uur tot 18:00 uur. Daarnaast bieden wij in overleg de mogelijkheid om af te wijken van deze openingstijden.

Minimale afname en extra dagdelen

Voor een goede hechting van het kind stelt Aquamarijn een minimale afname van één dagdeel. Ouders kunnen incidenteel of structureel extra dagdelen afnemen. Dit staat beschreven in de leveringsvoorwaarden. Afname van extra dagdelen gaan in overleg en kunnen worden toegezegd mits de  bezetting van de kinderen en de inzet van de pedagogisch medewerkers dit toelaat. Hierbij word rekening gehouden met de maximale bezetting van de groepen.

Sjors de BSO-hond

Sinds eind augustus is de BSO verrijkt met de komst van Sjors. Sjors is de hond van Leonie (eigenaresse) en gaat dagelijks mee naar de BSO. Sjors is een kruising van een Australian Shepherd en een border collie. Het effect van honden op kinderen met bijvoorbeeld autisme heeft een positieve werking. Uit onderzoeken is gebleken dat kinderen minder stress ervaren, zich beter kunnen concentreren en gemakkelijker contact maken met de buitenwereld. De aanwezigheid van een hond vermindert ook vaak angst en driftbuien. Met het trainen van Sjors en de grote mate van socialiseren maken dat Sjors straks de oppertrooster, therapeut, scheidsrechter, clown, personal trainer en beste vriend zal worden voor de kinderen. Ouders en kinderen worden voor af aan de opvang geïnformeerd over Sjors. Dit zodat het geen verrassing is dat Sjors rondloopt en speelt en we eventuele allergieën van kinderen voor kunnen zijn. Sjors heeft een eigen Bench en er zit een traphekje in de keuken zodat ook Sjors af en toe even tot rust kan komen.

Copyright Aquamarijn 2024 ©

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes